Els Digital Days 2022 analitzen el potencial de la intel·ligència artificial

Andrea Clusellas,

Més de 150 persones han participat en els Digital  Days 2022. Durant les tres sessions s’ha analitzat i treballat sobre  intel·ligència artificial, machine learning i edge computing, tres vectors  tecnològics que estan generant noves oportunitats de negoci arreu. Les  intervencions dels professionals d’Amazon Web Services, Oracle i EsadeCreapolis  han estat molt ben valorades pels participants. 

La segona edició dels Digital Days s’ha tancat de nou amb èxit de participació. I més tenint en compte que les sessions d’enguany presentaven un grau d’especialització important al voltant de les tecnologies vinculades a la Intel·ligència Artificial. Fins a 160 persones, la gran majoria responsables i directius d’empreses del sector TIC de Catalunya, han participat activament en les tres sessions organitzades.

El responsable d’obrir els Digital Days 2022 va ser el màxim responsable d’Intel·ligència Artificial (AI) i Machine Learning (ML) a Amazon Web Services, Albert Esplugas. Durant l’hora i mitja d’intervenció feta des de Seattle (EEUU), Esplugas va mostrar l’abast actual i futur d’aquesta tecnologia. En aquest sentit, el directiu del gegant tecnològic va explicar que la despesa en AI  arribarà als 110.000 milions de dòlars al 2024, i que el 75% de les empreses que inverteixen en AI han deixat de banda les proves pilot i ja busquen resultats. Un dels missatges més sorprenents llençats per Esplugas anava adreçat a les petites empreses: “la  intel·ligència artificial no està reservada només per les grans empreses,  perquè cada vegada apareixen més models que necessiten relativament poques  dades per donar molts bons resultats”, i va afegir que “el secret està en la capacitat d'entrenament del model (l’anomenat reinforcement learning) i en els  algoritmes aplicats”

La segona sessió va anar a càrrec de Marcos Arancibia, Senior Principal Product Manager de  Machine Learning a Oracle. Arancibia va concentrar encara més el focus en l’àmbit del machine learning. La jornada va servir per entendre amb profunditat els orígens del concepte, la seva aplicació actual i les tendències de futur. Arancibia va explicar, per exemple, com l’equip Red Bull de F1 utilitza el machine  learning i la intel·ligència artificial per millorar el seu rendiment competitiu. També va posar desenes d’altres exemples d’ús habitual per aspectes com el manteniment predictiu, la venta creuada o la retenció de clients, per citar-ne alguns. Això sí, el representant d’Oracle va advertir que “aquesta tecnologia permet obtenir  avantatges competitives sempre que s’utilitzi de forma coherent, invertint els  recursos adequats i buscant els punts més forts i diferenciadors respecte a la  competència”.

Els Digital Days es van tancar amb una sessió molt especial restringida a les més de 60 empreses associades al clúster i conduïda per Marc  Milian, director de Corporate Acceleration Services, i Albert Rivero, consultor de Corporate Acceleration Services. Els dos experts d'EsadeCreapolis van presentar un informe sobre les start-ups més potents del món en l'àmbit de l'edge  computing. Alguns representants d’aquestes start-ups van intervenir per presentar els seus projectes i la seva proposta de valor. 

notícies relacionades

Modificar cookies