L’entrevista del Butlletí: Xavi Tobella, CEO de Ilimit

L’entrevista del Butlletí: Xavi Tobella, CEO de Ilimit


Xavier Tobella presenta l’empresa Ilimit, empresa de serveis gestionats IT en àmbits de Cloud i Telecom. Recentment s’ha incorporat al Clúster Digital

1. Quina és l’activitat de Ilimit?

Ilimit es una empresa tecnològica que ofereix assessorament, implantació i gestió de sistemes i plataformes dins de l’àmbit Cloud i de telecomunicacions.

2. Quin paper juguen les TIC en el vostre model de negoci?

Les TIC son la columna vertebral del nostre àmbit d’actuació. En aquest sentit treballem amb els nostres clients per analitzar les seves necessitats i aportar les millors solucions per aprofitar els avantatges que implica la seva transformació digital. A partir d’aquí acompanyem en la materialització dels projectes i la gestió i seguiment posterior per tal d’assolir els objectius de transformació.

3. Quins són els principals reptes tecnològics als quals s’enfronta Ilimit?

Els repte principal es mantenir-nos sempre actualitzats en tots els àmbits IT. En els 22 d’existència hem mirat sempre de mantenir una actitud innovadora per tal de poder transmetre als nostres clients els avantatges competitius que ha proporcionat la revolució Internet. A dia d’avui estem centrats en la capacitació del nostre equip per tal d’oferir les millors solucions en consultoria i operació d’arquitectures Cloud, ja sigui amb infraestructura propia o be en Clouds públics dels grans players del mercat com ara Amazon AWS o Azure.

4. Un dels objectius clau del Clúster Digital és fomentar els projectes col·laboratius i la Open Innovation. La seva empresa està participant en projectes amb altres empreses o institucions?

Ilimit te experiència en projectes col·laboratius d’I+D en diferents àmbits. Hem treballat en projectes dins del camp del IoT en projectes del CDTI i també dins el camp del E-Health dins del marc de projectes Nucli amb Accio10.

5. La crisi econòmica actual empeny els empresaris a buscar nous mercats més enllà del català i espanyol. Quina aposta fa la seva empresa per la internacionalització dels seus productes i serveis?

Degut a la la naturalesa de serveis que impliquen una proximitat amb els clients l’àmbit d’actuació principal d’Ilimit es nacional. A curt termini no tenim planificada la internacionalització dels nostres serveis.

6. Quins són els principals obstacles als quals s’enfronta la seva empresa a l’hora de finalitzar projectes?

El principal obstacle que ens trobem es fer entendre als nostres interlocutors en les empreses les capacitats i avantatges competitives que poden obtenir amb l’externalització de serveis i infraestructures IT. Normalment aquest missatge arriba bé a les grans corporacions per a nivell dels responsables IT en l’àmbit Pyme encara hi ha molt resistència a traspasar serveis cap el Cloud.

7. Malgrat la situació actual, el sector TIC continua creixent. On detecta les majors oportunitats de negoci actualment?

A Ilimit treballem principalment amb dos tipus de clients. Per un cantó les empreses basades en core tecnològic. Amb aquestes hi ha un gran potencial per el que fa a l’utilització d’arquitectures Cloud distribuides i en l’aplicació de metodologies de treball àgils com ara l’enfoc de desenvolupament continu que proposa la filosofia Devops. Per l’altre cantó tenim tot un altre segment target que son les Pyme no centrades en l’àmbit tecnològic. En aquest àmbit hi ha encara molt camp a recorrer per ajudar-les a traspasar la seva IT corporativa a solucions Cloud, com ara solucions de Workgrup, sistemes de lloc de treball remot, seguretat i networking.

8. Com veu el sector avui i en el futur immediat?

El veig amb l’excitació del primer dia que vaig entrar en una pàgina web. Hem tingut la sort de viure una de les grans revolucions de la nostra història i en aquest sentit encara hi ha molt recorregut. A dia d’avui som incapaços de saber els canvis que encara trobarem en terrenys com el IoT, el Blockchain o els nous formats d’organització i treball.

SOBRE EL CLÚSTER DIGITAL

9. Per a un nou membre, què pot aportar formar part del Clúster Digital?

L’avantatge clau que ens pot aportar la nostra entrada al Clúster Digital es el potencial col·laboratiu que implica el poder relacionar-nos amb altres agrupacions d’altres sectors i àmbits d’actuació. Aixó permet creuar i visualitzar les necessitats d’aquests actors i creuar-les amb el potencial que te el sector TIC català. Per altre banda es molt positiu poder obrir un marc estable de relació amb d’altres empreses del sector ja que permet establir sinergies que maximitzen les capacitats mutues i permeten abordar projectes molt més ambiciosos.

10. On creus que està el rol diferencial del Clúster Digital?

En tot l’expressat a la pregunta anterior.

11. Heu participat en alguna activitat del Clúster Digital? Si és així, quina valoració en feu?

Ilimit ha participat en presentacions del Clúster com ara l’última sessió de presentació que es va fer a Accio fa dues setmanes i que va ser molt interesant. Per el que fa a les reunions intersectorials tenim previst de començar a participar activament a les mateixes.

12. Per acabar, quines temàtiques us agradaria tractar amb més profunditat al Clúster Digital?

Un dels aspectes que ens agradaria treballar es la relació de les Pymes del sector TIC amb l’administració. Encara hi ha molt treball a fer per l’integració d’aquest segment.

Next Generation EU

El Clúster Digital és una associació privada que engloba empreses i entitats del sector TIC catalá. el seu objectiu principal és potenciar la competitivitat dels seus membres tot posant l'accent en una nova cultura empresarial basada en la col·laboració i la innovació oberta, l'impuls de sinergies, la compartició i agregació de coneixements i la generació de projectes innovadors.

Modificar cookies