L’Entrevista del Butlletí: Josep Aracil, director de sector públic a Informática El Corte Inglés

L’Entrevista del Butlletí: Josep Aracil, director de sector públic a Informática El Corte Inglés


Informática El Corte Inglés és una de les empreses membre del Clúster Digital. En aquesta entrevista, Josep Aracil, director de sector públic de la companyia ens explica els objectius i reptes de l’empresa i quina és la seva participacióo al Clúster Digital.

-> SOBRE LA SEVA EMPRESA I LA SEVA ACTIVITAT

Quina és l’activitat de la seva empresa?

Informática El Corte Inglés es dedica fonalmentalment a la consultoria i la integració de Sistemes de la Informació. La nostra missió és activar els nostres recursos per ajudar als nostres clients a assolir l’eficiència tecnològica i crear valor, facilitant iniciatives i processos renovadors, creant nous motors de creixement i ajudant al client a adaptar-se a les noves realitats del mercat.

Quin paper juguen les TIC en el seu model de negoci?

Les tecnologies de la informació i la comunicació són la base del nostre model de negoci, ja que ajuden als nostres clients a pensar en digital i, així, transformar el negoci. Per això, les TIC juguen un paper essencial tant en el model de negoci com en la gestió interna dels clients.

Quins són els principals reptes tecnològics als quals s’enfronta la seva empresa?

El nostre repte tecnològic principal és el de mantenir i aprofundir en el talent i el coneixement dels nostres col·laboradors per tal de seguir innovant.


“El principal obstacle és focalitzar l’atenció de les organitzacions en l’economia digital, transformant les cadenes de valor existents en els nous models de negoci digital”


Un dels objectius clau del Clúster Digital és fomentar els projectes col·laboratius i la Open Innovation. La seva empresa està participant en algún projecte col·laboratiu amb altres empreses o institucions?

Sí, estem participant amb centres de transferència tecnològica com la Barcelona Mobile World Capital. Així mateix, també catalitzem oportunitats de negoci mitjançant el foment de col·laboracions publico-privades en diferents àmbits, com la sanitat, educació, etc.

La crisi econòmica actual empeny als empresaris a buscar nous mercats més enllà del català i espanyol. Quina aposta fa la seva empresa per la internacionalizació dels seus productes i serveis?

Informática El Corte Inglés aposta decididament pel mercat llatinoamericà, i també està realitzant un acompanyament a les empreses en tot el seu procés d’internacionalització.

Quins són els principals obstacles als quals s’enfronta la seva empresa a l’hora de finalitzar projectes?

El principal obstacle és focalitzar l’atenció de les organitzacions en l’economia digital, transformant les cadenes de valor existents en els nous models de negoci digital.


“El valor afegit del Clúster és la seva capacitat de posar a la mateixa taula grans empreses del sector i pimes, ja siguin prestadores de serveis TIC com consumidores, facilitant així la trobada entre la oferta i la demanda.”


Malgrat la situació actual, el sector TIC continua creixent. On detecta les majors oportunitats de negoci actualment?

Detectem les majors oportunitats de creixement a l’Administració Digital 2020 pel que fa al sector públic, i en el sector privat, en el desenvolupament del cloud, social business, mobile i Big Data.

Com veu el sector avui i en el futur immediat?

Creiem que les empreses que apostin pels models de negoci digital i projectes col·laboratius amb caràcter internacional els espera un futur d’oportunitats.

->SOBRE EL CLÚSTER DIGITAL

Per a una empresa membre, què els pot aportar formar part del Clúster Digital?

Entenem que el Clúster Digital es un viver d’oportunitats col·laboratives i que ha de fomentar la participació en projectes europeus.

On creu que està el rol diferencial del Clúster Digital?

El principal valor afegit del Clúster rau en la seva capacitat de posar al voltant de la mateixa taula grans empreses del sector i pimes, ja siguin prestadores de serveis TIC com consumidores, facilitant així la trobada entre la oferta i la demanda.


“Al Clúster Digital proposaria aprofundir en temes com la transferència tecnològica i els nous models de negoci digital, l’H202 i, les col·laboracions publico-privades “


Ha participat en alguna activitat del Clúster Digital? Si és així, quina valoració en fa?

Informática El Corte Inglés està participant en el desenvolupament d’oportunitats de negoci entre grans empreses i pimes amb l’objectiu d’identificar possibles consorcis de cara a l’Horizon 2020. Valorem l’activitat positivament i esperem la seva maduració d’acord amb resultats innovadors i de gran visibilitat per a tots els participants.

Per acabar, quines temàtiques li agradaria tractar més en profunditat al Clúster Digital?

Des d’aquí proposaria aprofundir en temes com la transferència tecnològica i els nous models de negoci digital, l’H202 i, les col·laboracions publico-privades.

Next Generation EU

El Clúster Digital és una associació privada que engloba empreses i entitats del sector TIC catalá. el seu objectiu principal és potenciar la competitivitat dels seus membres tot posant l'accent en una nova cultura empresarial basada en la col·laboració i la innovació oberta, l'impuls de sinergies, la compartició i agregació de coneixements i la generació de projectes innovadors.

Modificar cookies