L’entrevista del Butlletí: Jaume R. Palau, CEO de CDmon

L’entrevista del Butlletí: Jaume R. Palau, CEO de CDmon


Jaume R. Palau presenta l’empresa CDmon, empresa especialitzada en hosting, allotjament web i dominis, recentment incorporada al Clúster Digital

1. Quina és l’activitat de CDmon?

La nostra missió és “crear una internet oberta i de qualitat on tothom hi pugui ser” i ho aconseguim a partir de les activitats principals de CDmon que són tant el registre de dominis d’Internet com l’allotjament de pàgines web (hosting).

2. Quin paper juguen les TIC en el vostre model de negoci?

Les TIC juguen un paper fonamental, ja que les empreses que tenen presència a la xarxa son els nostres principals clients. Les empreses dedicades al mercat de les pàgines web també son clau.

3. Quins són els principals reptes tecnològics als quals s’enfronta CDmon?

Els principals reptes són la seguretat de la informació i adequar el servei i les prestacions del mateix a les noves demandes del mercat, des de la implementació de tecnologies escalables (cloud) a configuracions personalitzades per a cada tipus de CMS.

4. Un dels objectius clau del Clúster Digital és fomentar els projectes col·laboratius i la Open Innovation. La seva empresa està participant en projectes amb altres empreses o institucions?

Oferim col·laboració a més de 1000 projectes de tot tipus, patrocinant el seu espai a Internet i essent un soci en tot allò referent a la plataforma perquè el seu projecte web sigui un èxit. També hem col·laborat en diferents projectes tecnològics, tot i que actualment no és el nostre focus principal.

5. La crisi econòmica actual empeny els empresaris a buscar nous mercats més enllà del català i espanyol. Quina aposta fa la seva empresa per la internacionalització dels seus productes i serveis?

Veiem un gran potencial de creixement ens els països asiàtics i en certs països de l’Amèrica llatina.

6. Quins són els principals obstacles als quals s’enfronta la seva empresa a l’hora de finalitzar projectes?

Les dificultats ens les trobem en la contractació de personal amb experiència en la implementació de noves tecnologies i creació de serveis. La capacitació del personal és un factor clau per la finalització de projectes d’una forma exitosa.

7. Malgrat la situació actual, el sector TIC continua creixent. On detecta les majors oportunitats de negoci actualment?

Actualment hi ha un gran potencial de creixement en el processament de dades massiu (Big Data) i en la intel·ligència artificial. Les empreses que implementin aquestes tecnologies tindran unes avantatges competitives molt per sobre de les empreses que no ho facin.

8. Com veu el sector avui i en el futur immediat?

El sector de l’allotjament web és un sector en constant evolució, cada pocs mesos hi ha canvis que forcen a les empreses a tenir un bon flux d’adaptació de noves tecnologies. En relació als dominis estem vivint un moment d’eclosió amb centenars de noves extensions de domini, el qual permetrà que qualsevol persona de qualsevol segment de mercat pugui tenir el seu nom sense les dificultats que hi havia fa relativament poc temps enrere per trobar-ne de lliures.

SOBRE EL CLÚSTER DIGITAL

9. Per a un nou membre, què pot aportar formar part del Clúster Digital?

Una extensa xarxa de contactes relacionats amb les noves tecnologies i informació de primera ma i actualitzada de l’estat del sector TIC a Catalunya.

10. On creus que està el rol diferencial del Clúster Digital?

Al clúster hi hem trobat una agrupació de professionals molt alineats amb el nostre segment de negoci i per tant la possibilitat de generar sinergies que ens potenciïn mútuament.

11. Heu participat en alguna activitat del Clúster Digital? Si és així, quina valoració en feu?

Hem participat en algun cafè TIC. És una oportunitat molt interessant per conèixer altres professionals de les TIC, i ens permet explorar noves perspectives  que enriqueixen la perspectiva sobre les oportunitats que ofereix el sector.

12. Per acabar, quines temàtiques us agradaria tractar amb més profunditat al Clúster Digital?

Ens interessa sobretot el tema de la seguretat a Internet, Big Data i I.A. aplicada a aquesta.

Next Generation EU

El Clúster Digital és una associació privada que engloba empreses i entitats del sector TIC catalá. el seu objectiu principal és potenciar la competitivitat dels seus membres tot posant l'accent en una nova cultura empresarial basada en la col·laboració i la innovació oberta, l'impuls de sinergies, la compartició i agregació de coneixements i la generació de projectes innovadors.

Modificar cookies